30 June 2009

List-o-mania Part 3

1. Veckatimest - Grizzly Bear
Track: While You Wait For The Others
Eén van de meest gehypte albums van het jaar, maar af en toe is dat ook wel eens terecht. ‘While You Wait For The Other’ blijft gewoon een geweldig nummer, en nu ik er niet bij kan zijn in de Melkweg omdat ik dan in London woon (Yup, het gaat toch door!) moet Lowlands maar extra goed worden :).

2. Heavy Ghost – DM Stith
Track: Thanksgiving Moon
Ik vond het album al goed, maar live was het helemaal geweldig. Als je in een bioscoop waar je werkelijk alles kunt horen je nummers zo overtuigend kunt brengen, en alle misschien toch wel dertig mensen die op waren komen dagen in vervoering kunt brengen, dan heb je echt wat speciaals in handen (of op je gezicht, in het geval van de troetelbeerpleister).

3. Dragonslayer – Sunset Rubdown
Track: Idiot Heart
Vorig jaar stond At Mount Zoomer van Wolf Parade op de vierde plek van mijn eindejaarslijstje. Nu staat Spencer Krug dus al hoger. En misschien dat hij in september in de kleine zaal van Paradiso (tegen die tijd waarschijnlijk verplaatst naar de grote zaal) zo weet te overtuigen dat hij ook hoger blijft staan.

4. Bitte Orca – Dirty Projectors
Track: Useful Chamber
Yup, nog zo’n ‘album van jaar!’-hype album in m’n lijstje. Maar ook dit is gewoon een heel goed album, als je tenminste niet vindt dat het klinkt als Björk wanneer Björk niet zou kunnen zingen. Spuit je oren dan eens uit zou ik zeggen :)

5. Dark Was the Night (this disc, not that disc) – Various Artists
Track: Sufjan Stevens – You Are The Blood
En dan ook maar een compilatiealbum erin! En wat voor één! En dan heb ik ook nog meteen bijgedragen aan een goed doel, wat wil je nog meer? (Een nieuw album van Sufjan Stevens of the National!)

6. Face Control – Handsome Furs
Track: I'm Confused
De andere helft van Wolf Parade heeft ook niet stilgezeten. Iets lager, maar vorig jaar stond At Mount Zoomer halverwege het jaar nog niet eens in de top tien, dus misschien is er dit keer ook weer ruimte om te stijgen? Live ook goed, al lijkt Dan Boeckner dan wel onderhevig te zijn aan een constante epileptische aanval en kan vrouwlief wel wat kledingadvies gebruiken (in de zin, kan iemand haar het concept ‘kleding’ uitleggen?)

7. The Floodlight Collective – Lotus Plaza
Track: Red Oak Way
En dan sideproject nummer drie, of vier wanneer je Dark Was the Night als sideproject van de Dessner broertjes zou beschouwen, of misschien zelfs vijf wanneer je Departement of Eagles net wat beter vind dan Grizzly Bear. Deze keer van Lockett Pundt, of ‘die jongen die tijdens het concert van Deerhunter wel de hele tijd met een gitaar in zijn handen stond maar waar geen geluid uit kwam en wiens enige functie podiumdecoratie was (wat hem overigens goed af ging ;)’.

8. It’s Blitz! – Yeah Yeah Yeahs
Track: Heads Will Roll
Het tweede album viel achteraf een beetje tegen, maar nummer drie mag er weer zijn! De synths zijn toch een hele verbetering. Alleen misschien iets te veel ballads als ik dan toch commentaar mag hebben. Live in Paradiso ook nog steeds heel leuk, niet te merken dat ze allemaal al iets ouder worden (mag dat bij mij ook zo zijn?)

9. Fever Ray – Fever Ray
Track: When I Grow Up
Fever Ray had ik live kunnen zien op Motel Mozaïque, maar ze speelde tegelijk met de nummer zes uit dit lijstje, dus daar ging de voorkeur naar uit. Misschien nog een herkansing op Lowlands?

10. Wolfgang Amadeus Phoenix - Phoenix
De enige band uit m'n lijstje waarbij ik tot dusverre geen kans heb ze dit jaar nog live te zien. Maar misschien staan ze daarom ook wel op nummer 10 XD. Toen ze in Amsterdam speelden had ik nog niet helemaal in de gaten hoe het album eigenlijk is, maar nu gelukkig wel zodat ze nog net mijn top 10 mogen afsluiten.

1 comment:

  1. Your blog looks nice, even so it would be far better if you’ll be able to use lighter colors too as a professional design. This will make sure that a lot more readers come to check it out.Informative post by the way!

    cheap nolvadex

    ReplyDelete